GOUDEN HALSKETTINGHORLOGE Ca. 1810

Horloges Specials

M&R238

GOUDEN HALSKETTINGHORLOGE
Circa 1810
Frankrijk

Uurwerk
Het uurwerk is opgebouwd tussen twee platines, wordt aangedreven door een veer en heeft gaandwerk met balans, spiraalveer en regulage. Het wordt vanaf de voorkant opgewonden met een horlogesleuteltje door de wijzerplaat.

Wijzerplaat
De emaillen wijzerplaat heeft een cijferring met Arabische cijfers, kwartier- en minuutverdeling. De tijd wordt aangegeven door twee geblauwd stalen Breguet wijzers. De wijzerplaat wordt beschermd door een fraai geëmailleerd deksel.

Kast
De ronde kast straalt de Liefde uit. Immers. deze wordt omgeven door ornamenten die tezamen een pijl en boog vormen. Dit attribuut past goed bij de voorstelling op het voordeksel, waarop Amor, de god van de liefde, staat afgebeeld, die op vliegende vlinder is gezeten met zijn boog in de hand. De afbeelding steekt af tegen een doorzichtig blauwe ondergrond en is omgeven door een parelkrans. Het eveneens doorzichtig blauwe achterdeksel is verrijkt met twee vliegende duiven, eveneens omgeven door een parelkrans. Aan de bovenzijde bevinden zich oogjes met een kettinkje waarmee het horloge aan een ketting kan worden gehangen.

Diameter: 3 cm

Lees meer Neem contact op