LIBRARY CLOCK Barraud & Lund 41 Cornhill London 1715 Ca. 1840

Reisklokken Tafelklokken

 

M&R33

LIBRARY CLOCK
Gesigneerd: Barraud & Lund 41 Cornhill London 1715
Circa 1840
Engeland

Uurwerk
Messing platine-uurwerk op spillegang met slinger. Het uurwerk is voorzien van slagwerk dat de hele uren voluit op een gong slaat. Het gaand- en slagwerk worden elk aangedreven door een veer in een veerton met snek. De achterplatine is gesigneerd Barraud & Lund London 1715.

Wijzerplaat
De fijn gegraveerde verzilverde wijzerplaat heeft in alle vier de hoeken gegraveerde ornamentjes en zwart ingelakte Romeinse cijfers voor de uuraan-duiding en een minutenrand met streepjes. In het centrum van de wijzerplaat is de signatuur gegraveerd Barraud & Lund 41 Cornhill London 1715. Bij de IX en de III zijn de opwindgaten voor het gaand- en slagwerk geplaatst. De uur- en minuutwijzer zijn vervaardigd van geblauwd staal.

Kast
Een prachtige palissander bibliotheek klok van kleine omvang. Aan de bovenzijde en aan de zijkanten van de kast zijn gefacetteerde glazen ruitjes aangebracht zodat het uurwerk zichtbaar is. Het basement is net als de lijst aan de bovenzijde geprofileerd. De kast rust op 4 geprofileerde houten voetjes.

Gangduur 8 dagen

Hoogte 23 cm.
Breedte 16 cm.
Diepte 13 cm.

 

Literatuur
Brian Loomes, Watchmakers and Clockmakers of the World. Blz. 43

Barraud & Lund
Barraud & Lund London, Bishopsgate Street Within, Cornhill van 1839 tot 1863.

Lees meer Neem contact op