PUSTERTALER MET KWARTIERSLAG Gedateerd 1719

IJzeren wandklokkken Wandklokken

M&R142

PUSTERTALER MET KWARTIERSLAG
Oostenrijk
Gedateerd op wijzerplaat en uurwerkstijl: 1719 met punchmark

Uurwerk
Deze pustertaler met kwartierslag heeft een ijzeren kooiframe uurwerk met spillegang en Kuhschwanz¬pendel. Het uurwerk is voorzien van zaagslagwerk dat de hele uren voluit slaat op de grote bel en een afzonderlijk kwartierslagwerk met sluitschijf dat de kwartieren (1 t/m 4) slaat op de kleine bel. Het uurslagwerk is voorzien van herhaalslag, enkele minuten na het hele uur. Men kan het uurslagwerk tevens laten repeteren. Het gaandwerk, het uurslagwerk en het kwartierslagwerk worden ieder aangedreven door een loden gewicht. Het uurwerk is op de rechterachterstijl voorzien van punchmark en datum ‘1719’.

Wijzerplaat
De beschilderde ijzeren wijzerplaat is voorzien van een binnen- en buitenring. Op de binnenring bevinden zich zwart geschilderde Romeinse uurcijfers met daartussen de halfuursaanduiding. De buitenring is voorzien van Arabische vijfminuutaanduiding en Romeinse kwartieraanduiding. In het centrum van de wijzerplaat is een ster geschilderd. In de linker- en rechteronderhoek is de klok gedateerd ‘1719’ , met geschilderde cijfers. De uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van staal. Voor de wijzerplaat beweegt zich de Kuhschwanzpendel.

Kast
De uurwerkkast is vervaardigd van ijzer en is in zijn geheel beschilderd. De kast heeft aan beide zijden een deurtje. Op de kast achter het belhek zijn de bellen geplaatst. Het geheel gaat schuil achter de ijzeren wijzerplaat.
Loopduur  12 uur

Hoogte   39 cm
Breedte  23 cm
Diepte   18 cm

 

Lees meer Neem contact op