REISKLOK ‘HUMP BACK’ L. Leroy & Cie, 7 B.d de la Madeleine Paris no. 17749 Ca. 1900

Reisklokken

M&R110

REISKLOK ‘HUMP BACK’
Gesigneerd: L. Leroy & Cie, 7 B.d de la Madeleine Paris no. 17749
Circa 1900
Frankrijk

Uurwerk
Zeer fraaie reisklok ‘humpback’ met  messing platine-uurwerk op Engelse ankergang met regelbare balans. Het bestaat uit een gaand en wekkerwerk. Het gaand- en slagwerk worden elk aangedreven door een veer in een veerton. De achterplatine is gesigneerd en genummerd L. Leroy & Cie, 7 B.d de la Madeleine Paris 17749. Tevens worden hier het gaand- en wekkerwerk opgewonden en bevinden zich de wijzerverzettingen.

Wijzerplaat
De getoogde verguld messing wijzerplaat is voorzien van een cijferring met Arabische cijfers voor de uuraanduiding, vijfminuten aanduiding en minutenstreepjes. De spade vormige uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van geblauwd staal. In het centrum van de wijzerplaat staat de signatuur L. Leroy & Cie, 7 B.d de la Madeleine Paris.

Kast
De getoogde kast van deze reisklok ‘humpback’ die op 4 verfijnde ronde messing vergulde pootjes staat is aan de onderzijde genummerd 17749 en is vervaardigd van verzilverd messing. De voorzijde is voorzien van een gefacetteerd en getoogd glas dat gevat zit in een geprofileerd montuur. Bovenop de kast die versierd wordt door een verzilverd messing handvat staan de sierlijke initialen M&L.

Gangduur  8 dagen.

Hoogte: 16 cm.
Breedte: 11 cm.
Diepte: 6.5 cm.

Literatuur: Tardy, Dictionnaire des Horlogers Français. Blz. 409.

Lees meer Neem contact op