REISKLOK (miniatuur) Swiss Made Ca. 1910

Reisklokken

M&R117a

REISKLOK (miniatuur)
Gesigneerd: Swiss Made
Circa 1910
Zwitserland

Uurwerk
Reisklok (miniatuur) met messing platine-uurwerk op Zwitsers ankergang met verticale regelbare balans. De achterplatine waar zich de vaste opwindsleutel bevindt is tevens gegraveerd: Swiss Made.

Wijzerplaat
De ronde verzilverde wijzerplaat is voorzien van Arabische cijfers voor de uuraanduiding en een rand met zilverkleurig gemarkeerde minutenstipjes. De ‘Breguetmodel’ uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van geblauwd staal. Het centrum versierd met een cirkel welke ingelegd is met steentjes. De wijzerplaat wordt afgeschermd door een facet geslepen glaasje dat gevat is in een zilveren lunet.

Kast
Het getoogde zilveren kastje van dit reisklokje, wat op vier kleine zilveren bolpootjes staat is rondom prachtig geometrisch geguillocheerd onder lila transparant email. Op de onderzijde van het kastje staan de initialen GD van de juwelier/verkoper, het nummer 23223 en het zilverkeurmerk 925 gegraveerd. Tevens zijn er import tekens gestempeld voor Londen 1914. Het kastje bekroond door een zilveren handvat draagt tevens het zilverkeurmerk 925.

Gangduur 1 week

Hoogte zonder handvat 4.5 cm
met handvat 5.5 cm
Breedte 3 cm
Diepte 2 cm

Verkoper
Dimier Brothers & Co 1868-1937.
Horloge importeurs en juweliers. Bedrijf gesticht in 1868 door Charles Dimier met pand op 46 Cannon Street te Londen. In 1918 stond het bedrijf onder leiding van George en Amelia Dimier.

 

Lees meer Neem contact op