REISKLOK MET ORIGINEEL FOEDRAAL Gesigneerd foedraal : By Appointment To the King Goldsmith and Silversmith Co.Ltd. 112 Regent st. London Ca. 1890 Engeland

Reisklokken

M&R120a

REISKLOK MET ORIGINEEL FOEDRAAL
Gesigneerd foedraal : By Appointment To the King Goldsmith and Silversmith Co.Ltd. 112 Regent st. London
Circa 1890
Engeland

Uurwerk
Messing platine-uurwerk op ankergang met balans. Het gaandwerk word aangedreven door een veer in een veerton.

Wijzerplaat
De getoogde en verzilverde wijzerplaat is voorzien van één cijferring. De cijferring met zwart gemarkeerde Arabische cijfers voor de uuraanduiding en zwart gestreepte minuut markeringen is in het centrum versierd met zonnestralen. De spadevormige uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van geblauwd staal.

Kast
De getoogde kast die bekroond wordt door een handvat is vervaardigd van verguld messing. Alle zijden zijn voorzien van getoogd en gefacetteerd glas, waardoor het uur¬werk zichtbaar is. Het deurtje aan de achterzijde met gefacetteerd glas heeft een sierlijk knopje om het deurtje te openen en door het glas heeft men zicht op de achterplatine waar zich de vaste opwindknop voor het gaandwerk en de wijzerverzetting bevind.

Foedraal
Het foedraal is aan de buitenzijde beplakt met leer. Door middel van het knopje aan de voorzijde kan men het foedraal openen. Aan de binnenzijde van de deurtjes staat By Appointment To the King Goldsmith and Silversmith Co.Ltd. 112 Regent st. London.

Gangduur 8 dagen

Hoogte 9.5 cm
Hoogte foedraal 10 cm
Breedte 6 cm
Diepte 3.8 cm

Literatuur Brian Loomes Watchmakers & Clockmakers of the World blz. 308

Maker
Het bedrijf werd in 1880 opgericht door William Gibson († 1913) en John Lawrence Langman (1846-1928). Het bedrijf was gevestigd op 112 Regent street in Londen. In 1898 werden de Goldsmiths & Silversmiths Co Ltd actief als juweliers en dealers in diamanten, edelstenen, zilversmeden, horloge- en klokkenmakers.

Lees meer Neem contact op