STRUTKLOK C.F. Hancock LONDON Ca. 1860 Engeland

Reisklokken

M&R102a

STRUTKLOK
Gesigneerd: C.F. Hancock LONDON
Circa 1860
Engeland

Uurwerk
Platine-uurwerk met Engelse ankergang en regelbare balans met spiraalveer. Het gaandwerk wordt aangedreven door een veer in veerton.

Wijzerplaat
De verzilverde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers voor de uuraanduiding. De minuten worden aangeduid met minuutstreepjes. De wijzerplaat is in zijn geheel contra-gegraveerd in bloem- en krullende bladmotieven. De uur- en minuutwijzer ‘fleur de lys’ zijn van geblauwd staal vervaardigd. De wijzerplaat wordt afgeschermd door een glas in een messing verguld en gegraveerd lunet. Onder cijferring is de signatuur van de maker gegraveerd C.F.Hancock London.

Kast
De rechthoekige kast is vervaardigd van verguld messing en is versierd met contra-gravures in bloem- en krullend bladmotief. De zijkanten zijn voorzien van gelijk gegraveerde pilaren. Op de achterplatine bevind zich het opwindgat. Over het opwindgat is de strut geplaatst die men middels het schuifje rechtsbeneden kan uitklappen en de klok op kan laten steunen. Op de achterplatine bevindt zich tevens een klepje met daarop de inscriptie: C.F. Hancock, a Successor of STORR & MORTIMER’S, by appointment to H.M. Queen Adelaide, H.F.M. the Emperor of Russia, 39 Bruton Street London. Dit klepje kan men openen middels het induwen van het pinnetje aan de bovenkant. Achter dit klepje bevindt zich de wijzerverzetting, aangeduid met ‘hands’ om de klok op de juiste tijd te zetten. Ook bevindt zich hier de regulage waarmee men de klok sneller of langzamer kan laten lopen, aangeduid met ‘slow’ en ‘fast’. Onderaan de kast bevindt zich een andere strut die uitgedraaid kan worden zodat de klok rechtop kan staan. Aan het gegraveerde oog bovenop de kast kan de klok desgewenst ook opgehangen worden. Dit oog kan worden weggeklapt.

Foedraal
De klok kan worden opgeborgen en vervoerd in de originele foedraal, vervaardigd van leer en aan de binnenzijde voorzien van blauw fluweel. Op de binnenkant bevindt zich de inscriptie: C.F. Hancock, a Successer of STORR & MORTIMER’S, Jewellery & Silversmith, To The Queen Adelaide, and his Imperial Majesty, The Emperor of Russia, 39 Bruton St. London.

Gangduur 1 week

Hoogte 16 cm.
Breedte 10 cm.
Diepte 3 cm. (8,3 cm. strut uitgeklapt)

Hancock
Hancock & Co is een juwelier in London, opgericht op 1849 door Charles F. Hancock, voormalig partner van Storr and Mortimer. De eerste winkel werd geopend op de hoek van Bruton Street en New Bond Street, in London. Daarna is het verschillendek eren verhuisd. Hancock is bekend geworden door het vervaardigen van Victoria Cross medailles en voor de verschillende Royal Warrants.

Lees meer Neem contact op