TISCHUHR Caspar Schellig Ca. 1660

Renaissance klokken

M&R205

TISCHUHR
Gesigneerd: Caspar Schellig
Circa 1660
Duitsland

Uurwerk
Deze tischuhr met messing vuurverguld platine-uurwerk heeft stalen assen en messing raderen, spillegang op regelbare balans, met verzilverde indicatieschijf en met een rijk gegraveerde en in bloemmotief uitgezaagde messing vuurvergulde balans¬kloof. Het slagwerk op sluitschijf slaat de uren voluit op een bel. De messing vuurvergulde sluitschijf is voorzien van Arabische uurgetallen en een blauwstalen indicatiewijzertje. Het gaand¬- en slagwerk worden elk aange¬dreven door een veer in een veerton. De veerton van het gaandwerk is voorzien van snek met ketting. Op de achterplatine staat de in sierlijke letters de signatuur Caspar Schellig gegra¬veerd.

Wijzerplaat
Op de vuurvergulde en gegraveerde vierkante messing grondplaat is een ronde zil-veren cijferring geplaatst, voorzien van Romeinse cijfers voor de uur¬aanduiding en een halfuurs¬aandui¬ding tussen de uurcij¬fers in. Een blauwstalen wijzer geeft de tijd aan. Het centrum van de wijzerplaat is zeer fraai versierd met bloemmotieven. Ook de vier hoeken naast de cijferring zijn voorzien van een gegraveerde versiering.

Kast
De vierkante kast van dit tischuhr is vervaardigd van vuurverguld messing en heeft vier raampjes met glas en verzilverde montu¬ren. De kast heeft aan de boven- en onderzijde een geprofileerde rand. In de verzilverde is de bel geplaatst en het geheel kan door middel van een hendeltje geopend worden. De klok staat op vier verzilverde klauwpoot¬jes.
Loopduur 24 uur

Hoogte 7,5 cm.
Breedte 10,5 cm.
Diepte 10,5 cm.

Lees meer Neem contact op