TELLERUHR Josephus Carolus Kappelin In Lucern Ca 1703

Wandklokken

M&R126

TELLERUHR
Gesigneerd: Josephus Carolus Kappelin In Lucern
Circa 1703
Zwitserland

 

Uurwerk
Dit telleruhr heeft een rechthoekig messing vuurverguld platine-uurwerk  met spillegang en vaste slinger, genaamd ‘Kuhschwanz¬pendel’. Het uurwerk is voorzien van gaandwerk deze word door een veer in veerton aangedreven en is voorzien van snek met ketting. De veer word aan de achterzijde opgewonden. Op de achterplatine is de signatuur Josephus Carolus Kappelin In Lucern gegraveerd.

 

Wijzerplaat
De stalen grondplaat bekleed met zwart fluweel heeft een zeer rijk uitgevoerd en fraai gedreven geguillocheerde koperen vuurvergulde sierplaat. Deze is voorzien van Romeinse cijfers voor de uuraanduiding en de halfuursaanduiding in de vorm van een franse lelie en een prachtig verfraaid messing vuurvergulde opengewerkte uurwijzer . Boven de cijfer¬ring komt de Kuhschwan¬zpendel door de wijzer¬plaat naar buiten, deze is aan de opening versierd met een verfijnde gegraveerde bloem.

 

Kast
Dit buitengewoon fraaie telleruhr  hangt aan een koperen ring waarmee de klok kan worden bevestigd aan wand of plafond.
De kast is zeer fraai versierd door gedreven en geguillocheerde vuurvergulde krullende bladmotieven, in het geheel zweven zes cherubijntjes en bovenaan de plaat bevind zich een gekroond schild.
Loopduur  24 uur

Hoogte      55 cm
Breedte  37.5 cm
Diepte         7 cm

Literatuur: J. Abeler, Meister der Uhrmacherkunst, blz. 285. (C13)

Lees meer Neem contact op