WANDKLOKJE Johan Christoph Heijn Sprottau 1734

Wandklokken

M&R152

WANDKLOKJE
Gesigneerd: Johan Christoph Heijn Sprottau 1734
Duitsland

Uurwerk
Dit wandklokje  heeft een messing platine-uurwerk met spillegang en ‘kuhschwanzpendel’. Het uur¬werk is voorzien van slagwerk op sluitschijf en slaat de hele uren voluit. Het gaand- en slagwerk worden elk aangedre¬ven door een gewicht. Het uurwerk is op de voorplatine gedateerd en gesigneerd ‘Johan Christoph Heijn Sprottau 1734′.

Wijzerplaat
Op de ijzeren grondplaat van de klok is een tinnen cijferring aangebracht. Deze is voorzien van Romeinse cijfers voor de uuraandui¬ding, een halfuursaanduiding tussen de uurcijfers en een rand met minuutstreepjes. Het centrum van de cijferring is bekleed met fluweel. Boven de cijferring is een ajourgezaagd en gegraveerd messing verguld sierstuk geplaatst. Het ornament is uitgevoerd in krul-lend bladmotief en heeft boven in een kroon. De ajourgezaagde en gegraveerde uurwijzer is vervaardigd van messing.

Kast
Het uurwerk van dit  elegante wandklokje is geplaatst in een ijzeren kast die achter de wijzer¬plaat is gemonteerd. Deze is beschilderd. Achter het ornament is de bel geplaatst.
Loopduur 24 uur

Hoogte    23 cm
Breedte   15 cm
Diepte      8 cm

Lees meer Neem contact op