ZWITSERS MINIATUUR REISKLOK BRUIN emaille No 5890 ZWC Ca. 1910

Reisklokken

M&R118a

REISKLOK BRUIN (miniatuur)
Gesigneerd: Swiss Made No 5890 ZWC (Zenith Watch Company)
Circa 1910
Zwitserland

Uurwerk
Messing platine-uurwerk op Zwitsers ankergang met verticale regelbare balans. Op de achterplatine wordt het uurwerk opgedraaid met het opwindsleuteltje.

Wijzerplaat
De ronde wit geëmailleerde wijzerplaat is voorzien van Arabische cijfers voor de uuraanduiding en een rand met gemarkeerde minutenstipjes. De uur- en minuutwijzers zijn vervaardigd van geblauwd staal. De uurwijzer heeft het spade-model. De wijzerplaat wordt afgeschermd door een facet geslepen glaasje dat gevat is in een zilveren lunet. Bij de zes staat Swiss made.

Kast
Het golvende zilveren kastje is aan de voorzijde donkerbruin geëmailleerd en is versierd met goud aangezette krullende biesjes. Op de onderzijde van het kastje staan de stempels Swiss made No 5890 en ZWC en het zilverkeurmerk 925. Het gladde zilveren deurtje aan de achterzijde is voorzien van de gravering: Clara Passmore with love & gratitude February 1936.

Foedraal
Het foedraal is bekleed met leer aan de buitenzijde en zijde aan de binnenkant. Men kan het foedraal openen met een haakje aan de voorzijde. De beide deurtjes zijn aan de binnenzijde voorzien van de naam van de juwelier Mappin & Webb Ltd. Regent Straat London.

Gangduur 8 dagen

Hoogte 6 cm.
Hoogte foedraal 8 cm
Zenith Watch Company
Zenith Watch Company maakt als sinds 1865 Zwitserse precisie horloges voor dames en heren.

Verkoper:
Mappin & Webb Ltd., Regent Street London. Deze is daar nog steeds gevestigd.

Lees meer Neem contact op