REISKLOKJE Gedateerd op zijkant 1760 Italië

Reisklokken

M&R101a

REISKLOKJE
Gedateerd op zijkant 1760
Italië

Uurwerk
Het messing uurwerk van dit Italiaans reisklokje heeft spillegang met regelbare balans. Het uurwerk is voorzien van wekkerwerk. Het wekkerwerk wordt aangedreven door het koordje dat aan de zijkant uit de kast komt. Het gaandwerk wordt door een veer in een veerton aangedreven. Op de achterplatine is de balans gemonteerd. Tevens bevindt zich hier de reglage van het gaandwerk.

Wijzerplaat
De verzilverde cijferring is voorzien van zwarte Romeinse cijfers voor de uur-aanduiding. Tussen de uurcijfers is een halfuur-aanduiding gegraveerd en er is tevens een rand met streepjes voor de halve uren. De uurwijzer is vervaardigd van geblauwd staal. In het centrum van de wijzerplaat is de messing wekkerschijf met Arabische uurcijfers aangebracht.

Kast
De kast van dit Italiaans reisklokje is in zijn geheel uit messing vervaardigd. De kast die op vier verfijnde geprofileerde pootjes staat heeft aan de achterzijde een deurtje. In de deur is de bel geplaatst. Een zijde heeft een gegraveerd monogram en het jaartal 1760. De kast wordt bekroond door een sierlijk messing handvat.

Gangduur 24 uur

Hoogte 14 cm
Breedte 7 cm
Diepte 7 cm

 

Lees meer Neem contact op